Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Je bent zwanger. Er komt een kindje bij. Er verandert van alles in je lijf en ook in je leven. Voelend contact maken met je kindje en wat gaat komen is een hele fijne manier om je op alle veranderingen voor te bereiden.

Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding kun je op een hele persoonlijke manier aandacht geven aan je zwangerschap, het contact maken met je kindje en de bevalling.

De zwangerschapsbegeleiding bestaat uit ongeveer 6 a 8 sessies waarin we samen (met of zonder partner) aandacht besteden aan deze bijzondere periode in je leven.

De eerste sessie vindt meestal plaats vanaf ongeveer 20 weken in de zwangerschap, als je de eerste beweging van je kindje hebt gevoeld. Als je daar behoefte aan hebt kan dit natuurlijk ook eerder. De laatste sessie vindt een aantal weken na de geboorte plaats. Dan kijken we terug op het verloop van de bevalling, jouw herstel,  het contact met je kindje en veranderende relaties.

De haptonomische zwangerschapsbegeleiding is gericht op jou en je partner. Indien je geen partner hebt, kun je samen komen met iemand die je graag bij je bevalling zou willen hebben. Natuurlijk ben je ook welkom als je alleen wilt komen.

Belangrijke thema’s in de zwangerschapsbegeleiding

  • ​Contact maken met het kindje in de buik.
  • Ruimte maken in je lijf en het omgaan met een veranderende balans.
  • Omgaan met ongemak, pijn en stress.
  • Uitleg over het verloop van de zwangerschap en de bevalling.
  • Opvangen van weeën en ervaren welke baringshoudingen goed voelen.
  • Samenwerking tussen jou en je partner. Belangrijk is dat jullie vertrouwen op elkaar en dat je je eigen kracht leert kennen.

De haptonomische zwangerschapsbegeleiding heeft ook veel voordelen voor je partner.
Als partner wordt je actief betrokken bij de zwangerschap. Je ervaart hoe je je partner kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en bij de bevalling. Ook kun je al vóór de geboorte in contact komen met je kindje. Hierdoor leren jullie elkaar al een beetje kennen en kun je het kindje laten voelen dat het welkom is. Na de geboorte herkent het kindje jullie manier van aanraken. Dat geeft een vertrouwd gevoel.
Tijdens de sessies zoeken we naar een vorm die bij jullie past.

Enthousiast geworden? Neem contact met mij op als haptotherapeut voor meer informatie.

Maak een afspraak
haptonomische zwangerschapsbegeleiding